Източник и кадър: Bulgaria On AirMалко преди 4 часа тази сутрин

...
Източник и кадър: Bulgaria On AirMалко преди 4 часа тази сутрин
Коментари Харесай

Над 60 задържани и над 100 ранени полицаи, премахнаха лагера на Орлов мост

Източник и кадър: Bulgaria On Air

Mалко преди 4 часа тази заран полицията е премахнала един от лагерите на протестиращите в София - този на Орлов мост. Видео, оповестено във Фейсбук, демонстрира по какъв начин чиновниците на реда отстраняват всички предмети от мястото и ги товарят на камион. 

От фрагментите излиза наяве, че не се стига до напрежение сред протестиращи и полиция. По-рано през нощта по време на ексклузивен брифинг зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов заяви, че органите на реда имат информация за неразрешени предмети в палатките.

В 56-ата вечер на антиправителствени митинги в столицата се стигна до ескалация на напрежението. Бомбички полетяха към централния вход на новата постройка на Народното събрание. Демонстрантите замеряха с бомбички и други твърди предмети служителите на реда. 

Над 60 души са арестувани при конфликтите, оповестиха на брифинг тази нощ от Столична дирекция на вътрешните работи. Пострадалите служители на реда са над 100. 

Силите на жандармерията направиха по-широка зона за сигурност към входа, а водно оръдие беше в подготвеност да бъде включено в потушаването на митинга. Полицията раздели протестиращите на две елементи и с прегрупиране се опита да разчисти жълтите павета от хора. 

Припомняме, че протестната вечер беше предшествана от огромната акция Велико национално въстание, придружена от конфликти, арести и обгазявания, в това число на публицисти, пред постройката на някогашния Партиен дом.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР